Intensivist Dave Tjan in Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Volledig scherm
PREMIUM
Intensivist Dave Tjan in Ziekenhuis Gelderse Vallei. © Herman Stöver

Wel of niet naar de IC als corona toeslaat? Deze artsen voeren die moeilijke gesprekken met patiënten

EDE - ,,De beslissing om te kiezen voor een behandeling op de ic, is soms net zo zwaar als de beslissing om van opname af te zien”, zegt longarts Wouter Westendorp (39) van Ziekenhuis Gelderse Vallei. 

1 reactie

 • Ook

  1 jaar geleden
  Bij het lezen van dit artikel voelde ik me toch wel wat "unheimisch" worden.En dat zat hem in het feit dat de geïnterviewde artsen het - wat mij betreft eenzijdig veel - vooral hadden over hoe zij zelf in bepaalde gevallen maar beslissingen nemen voor en over patienten, zoals bijvoorbeeld door de arts Tjan wordt gezegd.Ik ben toch maar blij dat ik niet in de regio Ede woon en aangewezen ben op dit ziekenhuis.
 1. IC-personeel Ziekenhuis Gelderse Vallei: ‘Je wordt geleefd. Het is veel en langdurig veel’
  PREMIUM

  IC-personeel Ziekenhuis Gelderse Vallei: ‘Je wordt geleefd. Het is veel en langdurig veel’

  EDE - Terwijl de hele wereld stil leek te staan, draaide de intensive care (IC) in Ede op volle toeren. Het contrast tussen de hectiek in het ziekenhuis en de rust buiten kon niet groter. ,,Als ik naar het ziekenhuis reed, reed ik door een stille wereld”, blikt intensivist Dave Tjan (54) terug op de afgelopen hectische weken. ,,Ik leefde in een soort van roes.” In het hele land draait het om de cijfers van de IC’s.

In samenwerking met indebuurt Ede