Volledig scherm
Een workshop motortechniek op het Streek © Herman Stöver

Word ik bakker of techneut?

EDE - Knutselen aan een automotor of werken met een robotarm. Het zijn zomaar wat situaties waar leerlingen van Edese middelbare scholen in verzeild kunnen raken als ze straks op het MBO zitten. 

Vandaag konden ruim 600 VMBO-leerlingen op hun eigen school kennis maken met tal van MBO-opleidingen uit de regio. Van bakker tot podiumkunsten en van fotograaf tot logistiek medewerker. Op zowel het Streek als Aeres VMBO liepen de leerlingen verschillende workshops af. De  MBO-voorlichtingsdag wordt jaarlijks georganiseerd om derdejaars scholieren al vroeg te helpen een goede keuze te maken voor hun vervolgopleidingen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede