Volledig scherm
PREMIUM
Zahya Muloud met haar oorkonde. © Pallas Athene College Ede

Zahya Muloud wint V-rede Gelderland: nu mag ze naar Hilversum voor ‘Op naar het Lagerhuis’

videoEDE- Zahya Muloud, die met het Pallas Athene college uit Ede 1 februari meedeed met een debatgroep aan het programma Op naar het Lagerhuis in het Provinciehuis in Arnhem, gooide hoge ogen met haar V-rede over het dragen van een hoofddoek.

Op naar het Lagerhuis is de bekendste debatwedstrijd van Nederland waaraan jaarlijks zo’n 200 scholen meedoen. In januari, februari en maart worden vijftien voorrondes gehouden. Daarna volgen de finales in Hilversum. Er wordt niet alleen in verschillende groepen gedebatteerd over onderwerpen als vaccinatie of het verbod op lachgas onder jongeren, maar ook mogen jongeren de V-rede uitspreken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede