Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Volledig scherm
Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. © Herman Stöver

Ziekenhuis in Ede roept hulp van defensie in, grote toename coronapatiënten

EDE - Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede roept de hulp van Defensie in. Het ziekenhuis vergroot opnieuw het aantal bedden op de intensive care omdat het aantal coronapatiënten de afgelopen dagen hard is toegenomen. 

Om voldoende capaciteit over te houden voor patiënten die plotseling verslechteren en extra zorg van de ic nodig hebben, is uitbreiding van die afdeling op dit moment absoluut noodzakelijk, stelt het ziekenhuis. 

Meer zorg nodig

Op dit moment liggen er in Ziekenhuis Gelderse Vallei 56 patiënten van wie definitief is vastgesteld dat ze besmet zijn, of die verdacht zijn van besmetting met Covid-19, de officiële benaming van corona. De verwachting is dat meerdere van deze patiënten op korte termijn overgeplaatst moeten worden naar de intensive care omdat ze meer zorg nodig hebben.

Op dit moment liggen 15 Covid-patiënten op de intensive care. Daarnaast liggen ook nog ’reguliere’ patiënten op deze afdeling die nu 24 bedden telt, dat is al een verdubbeling van wat het was. 

Militaire verpleegkundigen en artsen

Het ziekenhuis heeft nu bij Defensie een verzoek neergelegd voor ondersteuning door militaire verpleegkundigen en artsen voor de intensive care.

In samenwerking met indebuurt Ede