Volledig scherm
© Thinkstock

26 vrijwilligers van Vitalis Eindhoven onderscheiden

UpdateEINDHOVEN - 26 vrijwilligers van Vitalis Zorg hebben vrijdagmiddag de gemeentelijke vrijwilligerspenning of -oorkonde gekregen van de Eindhovense wethouder Renate Richters. 3 andere vrijwilligers - die de gemeentepenning al op zak hebben - werden eveneens gehuldigd. 

Het gaat om Wim Vogels (69 jaar, werkzaam in Wissehaege), John Benita (76, De Horst/Kronehoef) en Johan Vos (73, Parc Gender/Engelsbergen). 

De gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding zijn uitgereikt in de vestigingen Engelsbergen en Peppelrode. 

De jongste gedecoreerde is Hubertine Koenraadt-van Mansfeld (62), medewerkster van het Grand Café van Brunswijck, de oudste is Ali de Jong (88) die bij Parc Gender helpt bij activiteiten. Van de zes onderscheiden mannen is Harrie Dircks (84) de oudste. De muzikant verzorgt bij Wilgenhof met een vriend de muziek voor dementerende ouderen.

De onderscheidenen per locatie/onderdeel: 

Parc Gender 

Anneke Klomp-Hermkens (72 jaar), Parc Gender, ondersteuning van ontspannings- en culturele activiteiten, waaronder begeleiding van uitstapjes naar markten of het theater.

Ali de Jong (88), Parc Gender, hulp bij kerkelijke vieringen en kien-, dans- en spelavonden. 

Coby van Hoof-de Jong (79), Parc Gender, hulp bij kerkelijke vieringen en kien-, dans- en spelavonden.

Lian van Drunen (68), Parc Gender, interne dagopvang en ondersteuning van ontspannings- en culturele activiteiten, zoals muziek, markten of het theater en de organisatie van de kien-avonden.

Johan Vos (73), Parc Gender, ondersteunt culinaire-, welzijn- en culturele activiteiten. Hij is wel gehuldigd vrijdag, maar hij wilde op persoonlijke gronden geen onderscheiding. De reacties van bewoner en het plezier dat het vrijwilligerswerk hem geeft, geeft Johan voldoende waardering.

Berckelhof

Elly Staals-van Leuken (70), Berckelhof, hulp in huiskamer en bij activiteiten, zoals kerstdiner. 

Marijke van der Aalst (67), Berckelhof, ondersteuner bij de activiteitenbegeleiding, spelletjes, knutselen, gymen of koffieklets. Eerder was ze ook al 13 jaar vrijwilliger op een peuterspeelzaal.

Wilgenhof

Harrie Dircks (84), Wilgenhof, muzikant, verzorgt met vriend de muziek op de afdeling voor dementerende ouderen, samen zingen ze met de bewoners oude liedjes.

De Horst/Kronehoef

John Verbeek (74), De Horst/Kronehoef, huismeester die alle voorkomende klussen opknapt, zoals het inrichten van een rolstoelplaats, opzetten van de kerststal met verlichting en informatiebord met verlichting in de hal.

Maja Blaak (76), De Horst/Kronehoef, van het team Horeca. Hier ontvangt zij cliënten, helpt de mindervaliden, dekt tafels in het restaurant en biedt hulp bij het serveren van maaltijden.

Wil Hanegraaf (73), medewerker van het DAF Museum die de bus reed van Vitaal Vakantie en bij dagtripjes. Ook verzorgt hij het onderhoud van de bedrijfswagen van Vitalis en sinds enkele jaren brengt hij maaltijden rond voor De Horst/Kronehoef.

John Benita (76) is muzikaal vrijwilliger, ook bij andere locaties van Vitalis. Hij verzorgt muzikale middagen voor bewoners. Hij had al een gemeentelijke onderscheiding voor zijn werk via de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven maar is vrijdag wel in het zonnetje gezet. 

Theresia

Tonnie Peters-Verhoeven (65), Theresia als ondersteuner bij de activiteitenbegeleiding en team horeca/eetpunt. 

Brunswijck 

Hanneke Smith (66), Brunswijck, Grand Café. Daarnaast werkt ze in het ziekenhuis.

Mientje Raaijmakers-Klerkx (75), Brunswijck, medewerkster Grand Café, iedere zondag 

Nico Stoevelaar (75), Brunswijck, eerder bij het Grand Café, nu zorgt hij voor een gezellige maaltijd bij het eetpunt. 

Richard Kandhai (73), Brunswijck. Hij haalt twee keer per week bewoners op en gaat samen met een groepje wandelen. Ook neemt hij dementerende bewoners mee om samen een kopje koffie te drinken.

Hubertine Koenraadt-van Mansfeld (62), Brunswijck, Gand Café, iedere zondag maakt zij het gezellig voor de bewoners.

Rui Wen (76), in Brunswijck verzorgt zij de koffie- en theerondes. Soms verrast ze de bewoners met Chinese hapjes. 

Riet Goedhart-van Hedel (86), eerst in Peppelrode in het winkeltje en later in de koffieshop; later in Brunswijck bij het eetpunt en in het Grand Café.

Peppelrode

Tiny Raats (65), Peppelrode, ondersteunt huismeester bij het klein onderhoud en vervangt lampjes bij de bewoners op de afdeling. 

Rien Wijffelaars (87), oud-vrijwilligster Peppelrode bij de kerkdiensten. Inmiddels zelf bewoonster hier. 

Ellie Franse-Meelen (62), Peppelrode, hier verzorgt ze een drankje of gaat wandelen met bewoners. 

Vonderhof

Thea Vogels-Toonen (76), Vonderhof, ondersteuning van de kerkdiensten,.

Jeanne van Heeswijk (79),  Vonderhof, met de wandelclub wekelijks de binnenstad in. 

Marianne. van Dijck-Hendrikx (68), Vonderhof. Zij biedt ondersteuning bij de organisatie van kleine en grotere evenementen, zoals rommelmarkten en helpt de bewoners waar nodig.

Wissehaege

Hanny van Delft-van de Kerkhof (71), Wissehaege waar ze wekelijks ondersteunt bij allerlei activiteiten. 

Jeanne Pepers (66), aanvankelijk lid van de Cliëntenraad Sociale Zaken, nu actief bij de activiteitenbegeleiding in Wissehaege. 

Wim Vogels (69 jaar) voorziet bewoners regelmatig van een heerlijke pannenkoek of een andere lekkernij. Hij heeft op een eerder moment zijn penning al in ontvangst mogen nemen maar is vrijdag wel gehuldigd voor 12,5 jaar vrijwilligerswerk. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven