Volledig scherm
PREMIUM
De 43 tijdelijke woningen Cubestee aan de Quinten Matsyslaan in Eindhoven zijn bijna allemaal verhuurd en bewoond. © Michel Theeuwen

43 tijdelijke Cubestee-woningen Eindhoven: 'Gebouwd in één dag, na een procedure van drie jaar’


EINDHOVEN - Tijdelijke woningen, zoals de 43 van woningcorporatie Sint Trudo op de Quinten Matsyslaan in Eindhoven, dragen bij aan de oplossing van de ‘hysterische’ woningmarkt. Maar dan moet plaatsing geen drie jaar hoeven duren, zoals in dit geval.

Dat zeiden de betrokkenen woensdag bij de officiële oplevering van de Cubestee-flexwoningen die al bijna allemaal verhuurd en bewoond zijn. Ook de bewoners zijn er blij mee. ‘Een schitterend project. Wij zijn allemaal blij dat we hier kunnen wonen’, zei een van hen. En: ,,Ik ben blij dat dit project mij snel een oplossing voor mijn woningprobleem bood. Ik ben erg enthousiast over het concept dat nog duurzaam is ook. Het idee dat we dit in Nederland kunnen neerzetten bevalt me erg goed", aldus Edwin. Cubestee is een samentrekking van kubus (de vorm van de woningdelen) en bedstee. Het ontwerp van het blok is van Heiko Meijer. 

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven