Tommie van der Burg werd in 2015 om het leven gebracht. Patrick V., die daar 22 jaar cel voor kreeg, zegt in hoger beroep dat hij niet schoot maar wel het wapen heeft geleverd.
Volledig scherm
PREMIUM
Tommie van der Burg werd in 2015 om het leven gebracht. Patrick V., die daar 22 jaar cel voor kreeg, zegt in hoger beroep dat hij niet schoot maar wel het wapen heeft geleverd. © RV

Advocaat Meijering van moordenaar Tommie van der Burg op de vingers getikt na leugentje over OM

DEN BOSCH - De Amsterdamse advocaat Nico Meijering kreeg maandagochtend een tik op de vingers van het Bossche gerechtshof. In een leugentje om bestwil zei hij dat het Openbaar Ministerie (OM) in de wandelgangen had gezegd dat een getuige onbetrouwbaar was. Het hof schrok toen hij zei dat verzonnen te hebben en ‘stelt dat gedrag niet op prijs’.

Een en ander gebeurde in een tussentijdse zitting van het hoger beroep dat Eindhovenaar Patrick V. instelde tegen zijn veroordeling als moordenaar van Tommie van der Burg. In die zaak is een kroongetuige boven komen drijven. Deze zegt dat Patrick hem vertelde dat hij wel degelijk de schutter was. Advocaat Meijering gelooft de man niet. Hij wil legio nieuwe onderzoeken laten instellen, zo vroeg hij maandagochtend het hof. En plots vroeg hij ook of advocaat-generaal Winfried Korver kon uitleggen wat hij bedoelde toen hij Meijering toevoegde dat hij zelf de kroongetuige ook niet gelooft.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven