De afvalverwerkingsinstallatie van DONG bij Manchester.
Volledig scherm
PREMIUM
De afvalverwerkingsinstallatie van DONG bij Manchester. © DONG Energy

Afketsen deal Cure en Dong zat er al een tijdje aan te komen

AnalyseEINDHOVEN - Eigenlijk zat het er al een paar jaar aan te komen dat de bouwplannen voor een enzymenfabriek van afvalverwerker Cure en Dong niet van de grond zou komen.  

Het was mei 2017, en de gemoederen in de gemeenteraden van Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard liepen hoog op. Inzet van de discussie was het plan van hun gezamenlijke afvalverwerkingsbedrijf Cure om voor een slordige 85 miljoen euro een nieuwe afvalverwerkingsinstallatie te gaan bouwen, samen met het Deense bedrijf Dong. Daarmee zou de hoeveelheid restafval in deze drie gemeenten fors kunnen worden teruggedrongen.

  1. Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’
    PREMIUM

    Overvaller in Hoogeloon: ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot!’

    HOOGELOON - Ze schrikt zich een ongeluk. ‘Ik schiet je kapot! Ik schiet je kapot', schreeuwt een man met een vuurwapen in zijn hand en bivakmuts over z'n hoofd in woning in Hoogeloon tegen haar vader. Normaal doen ze 's avonds nooit de deur open. Maar ze dachten deze donderdagavond iets na zeven uur dat een van de broers thuiskwam. Nu staan ze in het halletje van hun huis aan de Ten Eiken neus aan neus met twee gewapende mannen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven