Veel mensen worden de dupe van een hoge energierekening.
Volledig scherm
PREMIUM
Veel mensen worden de dupe van een hoge energierekening. © Getty Images/iStockphoto

Angst voor fors hogere energierekening: ‘Ik douche niet meer warm omdat ik dat niet kan betalen’

Ze schrok zich rot bij het zien van haar nieuwe maandbedrag voor energie. Peggy van Lieshout uit Eindhoven betaalt nu 165 euro per maand, maar als ze haar contract verlengt met een jaar, wordt dat 404 euro. Een enorm verschil, en ze is niet de enige.

12 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 jaar geleden
  Die boatmans shower douche vindt ik de beste een keer per week is geen optie! Sommige mensen te duf smorgens moeten even douchen!!
 • Tim van Oosterbaan

  2 jaar geleden
  triest...zoveel mensen de dupe van wanbeleid bij energiebedrijven. Je kunt energiegebruik van je klanten afdekken met langlopende energiecontracten of met kort lopende op de korte termijnmarkt. Nu blijkt dat een aantal energiebedrijven alles kortlopend doen en dan komen ze in de problemen. Waarom is er geen wet die verplicht om 80 % van het verbruik van je klanten af te dekken met langlopende contracten? Dat lijkt me heel normaal. Ze gaan voor de snelle winst op de korte termijn nu...
 • Ingrid bakelaer

  2 jaar geleden
  Het systeem zou omgegooid moeten worden. Het is toch een idiote zaak anno 2021 dat je de energiemaatschappij aan het voorfinacieren bent? Zowel in Portugal als Spanje krijg je gewoon maandelijks je rekening van je werkelijk verbruik. In Spanje heb ik zelfs een app waar ik gewoon per uur kan bekijken wat het verbruik is. Maar dat zal bij de maatschappijen wel op tegenstand stuiten, kunnen ze niet meer onduidelijk zijn.
 • Dennis van Zaken

  2 jaar geleden
  @Bieton Bunker, geen schoorteen in nieuwe woning? Wie heeft er nog behoefte aan. Ik heb net de sleutel gehad van mijn nieuw gebouwde appartement. Zonder brievenbus. Wie heeft er nog behoefte aan papieren post?
 • Kristin Groenenboom

  2 jaar geleden
  Overigens is iedere dag douchen nonsens, zeker als je het met zeep doet. Nog schadelijker dan je denkt! Ik heb maanden zonder shampoo en zeep gedouched. Wat denk je? Ik stink niet, mijn haar en huid zijn zachter en glanzender dan ooit. Puur door water. Juist al die cosmetica zorgt ervoor dat je als mens sneller stinkt. Het blijft aan je plakken en zorgt voor eventuele stank en wat het eventueel met je huid doet.