Volledig scherm
PREMIUM
EINDHOVEN - Balkons TD gebouw © Jean Pierre Reijnen

‘ASML is geen Philips; wij kopen geen huizen voor expats’

EINDHOVEN - 'ASML koopt hele woonwijk op voor zijn expats', zei de voorzitter van makelaarsvereniging NVM donderdag op de tv. Daar zit de oorzaak van de moeilijke woningmarkt, leek hij te willen zeggen. Maar dat verhaal klopt natuurlijk niet.

ASML koopt geen huizen voor zijn nieuwe medewerkers, uit binnen- of buitenland. ,,Wij zijn geen Philips, die tijd uit de jaren vijftig van vorige eeuw hebben we gehad", zegt een woordvoerster van de chipmachinefabrikant. ,,Eigenlijk bemoeien we ons er zo min mogelijk mee." Ook andere bedrijven als NXP en TMC laten weten nauwelijks iets te doen. Het beeld van grote bedrijven die de woningmarkt verpesten door huizen op te kopen, lijkt niet te kloppen. 

  1. Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningoverval en poging tot verkrachting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningover­val en poging tot verkrach­ting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    EINDHOVEN - Mohammed N. (42) uit Hoogeveen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar en tbs met dwangverpleging voor het beroven en aanranden van een 94-jarige vrouw in Eindhoven. Dat gebeurde in maart in 2015. Diezelfde dag mishandelde hij twee mannen. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder, in februari 2016, zes jaar gevangenisstraf op.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven