Volledig scherm
© EPA

ASML-topman Wennink: Brainport wil 170 miljoen

EINDHOVEN - Brainport Eindhoven dient vrijdag een subsidieverzoek van 170 miljoen euro in bij het kabinet-Rutte. Met dat bedrag moet het voorzieningenniveau in Eindhoven onder meer op het gebied van cultuur en sport flink opgekrikt worden. 

ASML-topman Peter Wennink zei dat donderdagavond in het TV-programma Nieuwsuur. Die inhaalslag is volgens Wennink dringend noodzakelijk omdat een aantrekkelijk voorzieningenniveau in Eindhoven nodig is wil zijn bedrijf de benodigde kenniswerkers uit de gehele wereld naar Zuidoost-Brabant kunnen halen. Vrijdag komt staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) van Economische Zaken bij ASML op bezoek. 

In het Eindhovens Dagblad vrijdag meer over het subsidieverzoek van Brainport Eindhoven, de verschillende onderdelen van de plannen die aan het verzoek ten grondslag liggen en een interview met wethouder Staf Depla (PvdA) over dat plan en de noodzaak om het Eindhovense voorzieningenniveau een 'flinke oppepper' te geven. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven