Volledig scherm
© Bert Jansen

Automobilist veroorzaakt ernstige aanrijding met fietser en wordt agressief - politie slaat man in de boeien

EINDHOVEN - Op de Rielsedijk in Eindhoven is donderdagavond rond 20.30 uur een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto. De automobilist is na het ongeval geboeid afgevoerd omdat hij agressief was richting omstanders en agenten. 

Volgens getuigen reed de auto met hoge snelheid op een zogenoemde fietsstraat. Dit is een weg waar fietsers voorrang hebben en auto's slechts met beperkte snelheid mogen rijden. De auto schepte de fietser, die door de harde klap zo'n veertig meter verderop terechtkwam. 

De automobilist werd na het ongeval woedend en viel omstanders en politieagenten aan. De agenten werkten de man tegen de grond en sloegen hem in de boeien.  

De fietser werd door de traumahelikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Over de precieze aard van het letsel is niets bekend.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
De automobilist die het ongeluk veroorzaakte, is in de boeien geslagen. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Fietser ernstig gewond bij ongeluk in Eindhoven. © Bert Jansen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling
  PREMIUM

  Wereldboom in ’t Wasven: Hart van hout voor Gevlekte Zuiderling

  Gisteren kwamen in ’t Wasven natuur en cultuur samen tijdens Fête de la Nature: Alfred van Kempen, bestuursvoorzitter Groendomein Wasven en Sandra van Gerwen, projectleider CKE hadden voor de tweede maal de handen ineen geslagen om dit festival te organiseren. Het thema dit jaar was bomen, en niet zonder reden: precies tien jaar geleden werd een majestueuze plataan in ’t Wasven als eerste Wereldboom in Nederland ingewijd. De boom, met de naam de Gevlekte Zuiderling, is rond 1760 geplant.
 2. LIVE: Grimmige sfeer voor moskee, tegendemonstranten gooien met stenen naar politie. Pegida-stoet kan niet verder: ‘Dat wat daar staat is schorem’
  Live+video

  LIVE: Grimmige sfeer voor moskee, tegendemon­stran­ten gooien met stenen naar politie. Pegida-stoet kan niet verder: ‘Dat wat daar staat is schorem’

  EINDHOVEN - De demonstranten van Pegida worden opgehouden nabij de Al-Fourqaan Moskee in Eindhoven, waar tegendemonstranten de weg blokkeren. De sfeer wordt steeds grimmiger: er wordt met stenen naar de politie gegooid, waarop de ME charges uitvoert. De Pegida-demonstranten willen voor de moskee een gefrituurde varkenslap gaan eten en toespraken houden, maar dat wordt tot nu toe niet toegelaten door de tegendemonstranten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven