De Scheidingstraat gezien vanaf de Boutenslaan (Ring) met links het nieuwe Labrehuis van Neos en rechts het Sociaal Pension van Springplank040.
Volledig scherm
PREMIUM
De Scheidingstraat gezien vanaf de Boutenslaan (Ring) met links het nieuwe Labrehuis van Neos en rechts het Sociaal Pension van Springplank040. © Kees Martens/DCI Media

Bewoners Scheidingstraat in Eindhoven zijn overlast beu van cliënten daklozeninstellingen Neos en Springplank040

EINDHOVEN - Brandstichting, twee steekpartijtjes, drugsdealers, het bezorgen van lachgas en zelfs het beschieten van een huis met een balletjespistool. De bewoners van de Scheidingstraat in Eindhoven hebben genoeg van de overlast die veroorzaakt wordt door cliënten van Neos en Springplank040 en de lieden die zij aantrekken. 

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven