Volledig scherm
PREMIUM
Anja Roijakkers (l) van kinderopvang Dikkie & Dik en Nicole Schilders, mediacoach van de bibliotheek. © FotoMeulenhof

Bieb en kinderopvang in Eindhoven willen kinderen mediawijs maken

EINDHOVEN - Kinderopvang Dikkie & Dik en de Bibliotheek Eindhoven bundelen hun krachten, samen is gewerkt aan een vierjarenplan waarin digitale media en het kind centraal staan.

Hoeveel schermtijd laat je toe, wat zijn goede apps voor kinderen, je kind wil niet van de tablet af, hoe los je dat op? Vragen die aan de orde komen bij het nieuwe plan ‘Kind en Media’ van Kinderopvang Dikkie & Dik en de Bibliotheek Eindhoven. Het gemeenschappelijke doel is dat het kind zich zo goed mogelijk ontwikkelt. Nicole Schilders, mediacoach van de bibliotheek: ,,We willen dat de kinderen zonder taalachterstand naar de basisschool gaan en leren bewust om te gaan met digitale media. Dit bereik je vooral door samen met het kind de digitale media te ontdekken en hier samen over te praten.”

  1. Verkorte Lichtjesroute uit Eindhoven voor vijfde keer in Bayeux
    PREMIUM

    Verkorte Lichtjes­rou­te uit Eindhoven voor vijfde keer in Bayeux

    EINDHOVEN - We halen er altijd het bevrijdingsvuur, en een keer in de vijf of tien jaar geeft Eindhoven letterlijk iets terug aan de Franse stad Bayeux. ,,Ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van D-Day, de landing van de geallieerden bij Bayeux, brengen wij het licht, dat symbool staat voor de warmte van onze vriendschapsband, naar Normandië", filosofeert voorzitter Ivo Baijens van de Eindhovense Lichtjesroute.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven