Volledig scherm
PREMIUM
Saskia van Vliet uit Veldhoven neemt na 14 jaar afscheid als directeur van inloophuis De Eik Eindhoven. © Fotomeulenhof

Bij inloophuis De Eik in Eindhoven gaat het over leven

EINDHOVEN - Veertien jaar was Saskia van Vliet coördinator en directeur van Inloophuis De Eik. Per 1 juli is de Veldhovense gestopt bij het in Eindhoven gevestigde inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

De voorziening op Landgoed Eikenburg aan de Aalsterweg is vijf dagen per week geopend. Het aantal bezoekers is sinds de opening in mei 2004 opgelopen tot zesduizend per jaar. Initiatiefnemer was de toenmalige oncoloog Wim Breed van het Catharina Ziekenhuis. ,,Hij merkte dat zijn patiënten in de wachtruimte en tijdens de chemotherapie veel met elkaar praatten en steun aan elkaar hadden. Gaandeweg ontstond het idee van een inloophuis. Er werd een stichting opgericht en in mei 2004 werd de locatie op Landgoed Eikenburg in gebruik genomen”, legt Van Vliet uit.

  1. Komst voetbalclub RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren
    PREMIUM

    Komst voetbal­club RPC naar sportpark Heihoef stuit op bezwaren

    EINDHOVEN - Bezoekers van de voetbalclubs RPC en Tivoli zullen ongetwijfeld hun auto parkeren in de berm van de Roostenlaan. Te meer ook omdat er eigenlijk te weinig plekken zijn voor alle bezoekers als de grote club RPC erbij komt op Heihoef. Althans in de ogen van omwonenden en Scouting Stratum. De gemeente Eindhoven heeft berekend dat er 160 plaatsen nodig zijn, terwijl er in totaal 161 voorhanden zijn. Daarbij kan uitgeweken worden naar de parkeerplaats van het Joriscollege aan de overkant van de Roostenlaan.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven