De Bijenkorf in Eindhoven weigerde de gehandicapte Gerdien Schuring woensdag opnieuw omdat ze geen mondkapje droeg, maar een spatscherm. Dit keer mocht ze na lang wachten alleen met een 'personal shopper' naar binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bijenkorf in Eindhoven weigerde de gehandicapte Gerdien Schuring woensdag opnieuw omdat ze geen mondkapje droeg, maar een spatscherm. Dit keer mocht ze na lang wachten alleen met een 'personal shopper' naar binnen. © Kees Martens/DCI Media

Bijenkorf weigert gehandicapte vrouw met spatscherm: ‘Ik ga die winkel nooit meer binnen’

Gerdien Schuring weet het zeker: ze gaat nooit meer naar de Bijenkorf in Eindhoven. Die weigerde haar vorige week omdat ze geen mondkapje droeg, maar een spatscherm. Na enige aarzeling probeerde ze het woensdag opnieuw, maar werd weer tegengehouden. Na lang wachten mocht ze binnen. Maar alleen onder begeleiding van een ‘personal shopper'. 

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Ongeregeldheden in Haagse Schilderswijk, straat schoongeveegd door ME
  Play

  Ongeregeld­he­den in Haagse Schilders­wijk, straat schoonge­veegd door ME

 2. Geplunderde winkels in station Eindhoven bij rellen
  Play

  Geplunder­de winkels in station Eindhoven bij rellen