Volledig scherm
GELDROP - De Mei'se mert. © Jean Pierre Reijnen

Bijkletsen gaat goed op Mei's Mert in Geldrop

GELDROP - ,,Hoe is het?" Dat was de meest uitgesproken zin op de 44e Mei's Mert in Geldrop. Overal in de straten kletsten groepen mensen en daardoor kon de massa maar traag langs 400 kramen trekken, die stonden opgesteld in het centrum en de straten eromheen. 

Behalve mensen uit Geldrop en Mierlo kwamen de Mei'se Mert bezoekers uit de hele regio. ,,Nu loopt het allemaal als een trein", zegt Hein van Lieshout, secretaris en penningmeester van Stichting de Mei's Mert. 

Vroegte

Het opzetten van de kramen in alle vroegte is zonder problemen verlopen. ,,Toen de kraamhouders arriveerden hebben we het druk gehad. Iedereen heeft zo zijn wensen." 

De kraamhouders met snuisterijen, tassen, sieraden, snacks en snoep kwamen van heinde en verre, maar er waren verschillende kramen waar Geldrop en Mierlonaren hun zelfgemaakte spullen, zoals jam en knuffeldieren verkochten. 

De echte marktkooplui die ook op de Mei'se Mert waren neergestreken, schreeuwden boven alles uit om hun waar aan te prijzen. ,,Het blijft een vak", zegt een van de gelegenheidskraamhouders die niet bij naam genoemd wil worden.

Profileren

Organisaties, politieke partijen, stichtingen en verenigingen maakten van de gelegenheid gebruik om zich te profileren, zoals Kika Kinderkamp, schaakclub Geldrop/Mierlo -die op zoek is naar nieuwe leden- en Gered Gereedschap dat overtollige gereedschap een tweede leven geeft. In het centrum traden groepen kinderen van UC Dance op en daar was het aan het begin van de Mei'se Mert al druk met opa's, oma's, vaders en moeders die de kinderen kwamen aanmoedigen. Op het parkeerterrein van centrum Hofdael waren optredens van onder andere Kunstkwartier en Au3ySmits Music. Daar had de Neil Armstrong Scoutinggroep een klimwand opgesteld.,,Afdalen is het leukst", zegt Nick Suiskens van zes jaar nadat hij van de klimwand afkomt. 

Oversteken


Het was maar goed dat de Pijnenburgweg was afgesloten voor verkeer, zodat iedereen veilig kon oversteken naar de Sluisstraat. Daar leek het extra druk doordat de kramen de straat versmalden. Aan het eind daarvan eindigde de Mei'se Mert en kwamen de mensen als vanzelf op een terras terecht waar de band Re-Phil met jaren 60 muziek en rock voor de muziek zorgde. 

,,Hier hebben we eigenlijk al genoeg aan", zegt Frank Baker die van die kant de Mert opkomt. Het was een gezellige en drukke braderie, er waren alleen weinig vuilnisbakken te vinden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven