Bijzondere en peperdure bolide zonder voorruit bij Cito Eindhoven

VideoEINDHOVEN - Ze zijn wel wat gewend bij Cito Motors in Eindhoven. De dealer aan de Huizingalaan heeft altijd wel een aantal fraaie en kostbare Jaguars, maar ook Rolls-Royces en Aston Martins in de showroom staan. 

Maar de auto die Cito deze week ‘mag’ tonen aan het publiek, is wel heel bijzonder, zegt verkoper Bart Mulder. ,,Verschrikkelijk gaaf om 'm hier te hebben staan", zegt hij, terwijl hij haast watertandend om de Aston Martin V12 Speedster loopt. 

De bolide is geïnspireerd op de DBR1 raceauto van Aston Martin uit 1959, wordt in een eenmalige serie van 88 stuks gemaakt en zou eigenlijk vorige maand zijn gepresenteerd op de autotentoonstelling van Genève. Als tenminste het coronavirus geen roet in het eten had gegooid. Aan de Speedster hangt een prijskaartje van 750.000 euro. Desondanks heeft Cito er al enkele verkocht. Hoeveel en aan wie? Dat mag Mulder niet zeggen, zegt hij.  

Een bijzondere auto in de showroom van Cito Motors in Eindhoven: de Aston Martin V12 Speedster, geïnspireerd op een succesvolle rallyauto van eind jaren vijftig.
Volledig scherm
Een bijzondere auto in de showroom van Cito Motors in Eindhoven: de Aston Martin V12 Speedster, geïnspireerd op een succesvolle rallyauto van eind jaren vijftig. © Kees Martens/DCI Media

Helmen

De auto mag dan driekwart miljoen kosten; een dak of voorruit zit er niet eens op. ,,Alleen maar ter verhoging van het rijplezier”, zegt Mulder. Bij hogere snelheden -de Speedster heeft een top van 300- bieden twee integraal helmen in handige opbergvakken achter de inzittenden uitkomst. Opbergvakken die overigens sterk doen denken aan een andere fantastische auto uit het verleden: de Batmobiel.  

Enkele details voor de liefhebbers: de Aston Martin Speedster is uitgerust met een 5,2 liter V12 motor die goed is voor 700 pk. In 3,5 seconde zit de auto aan de 100 per uur. Dat vraagt natuurlijk om het nodige aan brandstof. Mulder lacht: ,,Dat is voor de koper van zo'n auto niet echt interessant.”

Cito heeft in het recente verleden al meer bijzondere Aston Martins over de vloer gehad. Zo verkocht het bedrijf twee jaar terug de Aston Martin V12 Vantage S van Formule 1-rijder Max Verstappen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven