Volledig scherm
© Politie Eindhoven

Blaffende hond houdt buurt wakker, baasjes al weken op vakantie

De politie in Eindhoven heeft vannacht een hond mee uit een huis genomen. Het dier zou al geruime tijd zorgen voor overlast. De baasjes van de hond blijken al twee tot drie weken met vakantie.

In de nacht van donderdag op vrijdag kwam er wederom een overlastmelding binnen bij de politie. Naast dat omwonenden last hadden van het geblaf, vonden ze het vooral zielig dat de hond alleen achtergelaten werd. ,,Ze hoorden haar regelmatig tekeer gaan met blaffen maar ook zichzelf in slaap janken”, vertelt de politie.

Agenten troffen de hond aan in de tuin van het huis. Het dier zou verzorgd worden door familie en om de dag eten krijgen. De politie trof donderdagnacht een tuin vol met ontlasting aan. Ook liep de hond mank.

In beslag genomen

Volledig scherm
De hond kreeg tijdens het wachten een geïmproviseerd bedje, een flinke bak brokken en vers water. © Politie Eindhoven

Vanwege de schrijnende situatie nam de politie contact op met de dierenpolitie. In overleg met de Officier van Justitie is het dier in beslag genomen.

Op het politiebureau werd direct een bedje voor de hond klaargemaakt. ,,Hij heeft een tijdje bij de collega's achter de balie gelegen en kreeg water en eten. Door iedereen werd natuurlijk de nodige aandacht aan haar gegeven. Het is een hele lieve en vrolijke hond”, aldus de politie Eindhoven.

Het dier heeft een eigen plekje in een hondenhok gekregen om tot rust te komen. In de woning is een briefje achtergelaten voor de verzorger. De dierenpolitie neemt de zaak verder op zich en neemt passende maatregelen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven