Volledig scherm
Een brievenbus op het Kalmoesplein in Eindhoven is volledig verwoest met vuurwerk. © De Fysiovrienden

Brievenbus in Eindhoven met zwaar vuurwerk opgeblazen

EINDHOVEN - Oud en nieuw is alweer twee weken geleden, maar het geknal dreunt hier en daar soms nog steeds na. 

In de nacht van maandag op dinsdag werd de Eindhovense Kruidenbuurt opgeschrikt door een harde knal. Dinsdagochtend werd de herkomst duidelijk: op het Kalmoesplein was de roestvrijstalen brievenbus van praktijk De Fysiovrienden opgeblazen. Brokstukken lagen meters ver verspreid. Ook de buitenverlichting liep grote schade op. 

Hoeveel die schade bedraagt weet de verhuurder van het pand, Rene van de Mortel, niet. ,,Dat is ook niet het belangrijkste. Veel erger is het gevaar van zo'n zware ontploffing", aldus Van de Mortel. ,,Dit heeft mijns inziens niets meer met vuurwerk te maken maar met levensgevaarlijke explosieven.” 

Volgens fysiotherapeut Stijn Willems was het niet de eerste keer dat er vuurwerkvandalen op het Kalmoesplein actief waren: ,,Vorig jaar werd de brievenbus van de dierenarts naast ons opgeblazen. Daarom ook hadden wij  rond oudjaar het klepje van de brievenbus gehaald.”  Volgens Willems bedraagt de schade honderden euro's. ,,Ik volg de discussie rond vuurwerk, en krijg zelf ook steeds meer het gevoel: waar gaan we naar toe met z'n allen. Het begint een beetje uit de hand te lopen.”  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven