Volledig scherm
Birgid van de Moesdijk © Vincent Wilke

Brigid van de Moesdijk (1959 - 2019) uit Eindhoven: Ze was er voor kwetsbare ouderen

NecrologieEINDHOVEN - Brigid van de Moesdijk, oprichtster van de voormalige stichting Vrienden van de Thuiszorg, de huidige stichting Ontmoet en Groet, is overleden. Zij overleed afgelopen dinsdag, toch nog onverwacht, na een ziekbed in Amsterdam. Daar woonde ze al enkele jaren.  

De voormalige verpleegster Brigid van de Moesdijk  werkte eerst vijftien jaar in de verpleging voor oude, demente mensen. Daarna runde ze een klein bedrijvencentrum, maar voelde zich niet gelukkig in dat werk. Ze leerde er veel, maar wilde toch terug naar het werk waar haar hart lag. 

Veilingen en gala's

Dat leidde ertoe dat ze in januari 1997 de stichting Vrienden van de Thuiszorg Eindhoven oprichtte om voor kwetsbare mensen het verschil te maken. Dat deed ze onder meer door het organiseren van veilingen en benefietgala’s, daarbij gesteund door haar echtgenoot, vastgoedondernemer Harrie van de Moesdijk. 

Lokaal initiatief ging landelijk

Door het succes van het lokale initiatief ging de stichting uiteindelijk landelijk en werd een organisatie die in zeven Nederlandse regio’s praktische hulp en concrete oplossingen bood aan vooral kwetsbare ouderen.

Door  veranderingen in de Thuiszorg werd de stichting later met de steun van Brigid van de Moesdijk omgezet in de Stichting Ontmoet & Groet. Deze is in Eindhoven vooral in de Gestelse wijk Hanevoet actief en biedt daar  kwetsbare ouderen diverse activiteiten en een zinvolle invulling van de dag en hun leven. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven