Zaterdagmiddag werd de delicatessenwinkel aan de Kleine Berg verzegeld door de gemeente. Vrijdag vond daar een incident plaats na een mondkapjescontrole.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdagmiddag werd de delicatessenwinkel aan de Kleine Berg verzegeld door de gemeente. Vrijdag vond daar een incident plaats na een mondkapjescontrole. © Eindhovens Dagblad

Burgemeester sluit winkel Kleine Berg Eindhoven nadat mondkapjescontrole compleet uit de hand loopt: ‘Wij zijn geen Gekke Henkies’

EINDHOVEN - Een delicatessenwinkel aan de Kleine Berg in Eindhoven is zaterdagmiddag op last van de Eindhovense burgemeester Jorritsma gesloten. Dat gebeurde nadat er vrijdag aan het einde van de middag een mondkapjescontrole totaal uit de hand liep. 

 1. Oproep medewerkster crematorium krijgt snel gehoor: maximaal vijftig bezoekers bij uitvaart in plaats van honderd
  PREMIUM

  Oproep medewerk­ster crematori­um krijgt snel gehoor: maximaal vijftig bezoekers bij uitvaart in plaats van honderd

  EINDHOVEN - Vanaf maandag 25 januari mogen er nog maar maximaal vijftig personen bij een uitvaart aanwezig zijn. Dat maakte het kabinet vanmiddag bekend. Het maximum is nu nog gesteld op honderd. Dat het aantal wordt teruggeschroefd zorgt onder personeel van crematoria in elk geval voor opluchting. Een van hen stuurde onlangs een brandbrief naar ic-baas Diederik Gommers.
 2. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari