Volledig scherm
Buurthuis De Meerpaal.

Buurthuis De Meerpaal in Eindhoven blijft nog open

EINDHOVEN - Buurthuis De Meerpaal in Strijp blijft voorlopig toch nog open. Dat geeft de buurtvereniging, vrijwilligers uit de buurt, welzijnsorganisatie Lumens, eigenaar Sint Trudo en de gemeente Eindhoven de tijd een oplossing te zoeken voor het beheer. 

Dat heeft het college van B en W geantwoord op vragen van raadslid Christo Weijs van het CDA. Welzijnsinstelling Lumens heeft voor het nieuwe jaar geen subsidie meer gevraagd voor het buurthuis aan de Schoenerstraat. Dat zou gedaan zijn omdat de gemeente wilde bezuinigen. Maar het college van B en W meldt nu dat het aantal activiteiten zodanig is teruggelopen dat het voor de hand ligt De Meerpaal te sluiten. Ook al kunnen B en W zich voorstellen dat dat tot reacties in de buurt leidt. Vorig jaar waren er nog maar zeven activiteiten elke week met gemiddeld negen bezoekers. De seniorenvoorziening richt zich inmiddels meer op jongeren. 

Kraaiennest

De kwestie is des te nijpender geworden nu ook een tweede buurtaccommodatie, het Kraaiennest bij de Trudoschool, dicht moet omdat de tijdelijke schoollokalen niet meer voldoen aan de eisen. Bekeken wordt nu of de vrijwilligers van het Kraaiennest aan de slag kunnen gaan in De Meerpaal. Daarmee is gestart. Tot het antwoord helder is, blijft De Meerpaal open.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven