Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Chaos door staking openbaar vervoer valt mee op Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Op de plek waar dinsdag vanwege de staking juist chaos werd verwacht, valt het allemaal wel mee. Veel mensen op Eindhoven Airport hebben een oplossing gevonden voor de bussen en treinen die niet rijden.

Op het plein voor de vertrekhal staat een tiental reizigers te wachten. Een aantal van hen maakt dankbaar gebruik van de enkele bus die naar Centraal Station Eindhoven rijdt. Maar er zijn ook andere oplossingen: vrienden die een lift geven, een fiets huren of een stukje wandelen.

Ook Anji Kobayashi (20) uit Japan en zijn studiegenoten stonden te wachten op het vliegveld. Zij kwamen terug van een reisje Londen en moesten terug naar de stad. ,,Het is wel jammer dat we vandaag op Eindhoven Airport aankomen, want er rijden geen bussen of treinen naar het Centraal Station.” Maar ze hebben van tevoren nagedacht over de staking: ,,We hebben de fiets meegenomen, lekker Hollands. Het is wel een mooi stukje tussen Eindhoven Airport en de stad”, vertelt zijn studiegenoot Guido van Laar (19).

Toen Henrijs Kaminskis (27) uit Letland dinsdagmorgen aankwam, was het even schrikken. Hij had zich vergist. ,,Ik dacht dat de staking gisteren was, maar het bleek vandaag te zijn.” Maar ook voor hem is het uiteindelijk geen groot probleem. Een vriend haalt hem op met de auto. ,,Ik heb geluk dat ik hier wat mensen ken, want ik woon hier al een tijdje. Het kan wel lastig zijn voor mensen die hier niemand kennen”. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven