Volledig scherm
Bij controle in horecazaken in Eindhoven was op verschilllende plaatsen iets mis met de vluchtwegen. © ANP

Controle BITE: overtredingen in horecapanden in Eindhoven

EINDHOVEN - Bij een controle van horecapanden in Stratum, Strijp en Woensel heeft het Bestuurlijke Interventieteam Eindhoven (BITE) verschillende overtredingen geconstateerd. De eigenaren krijgen negen weken de tijd om vluchtwegen op orde te brengen, brandgevaarlijke situaties op te lossen, de juiste brandblussers te plaatsen, afzuiging of ventilatie te verbeteren. 

Dat heeft de gemeente Eindhoven bekendgemaakt. De controle vond woensdag plaats, samen met de Belastingdienst en de politie. Gekeken werd naar brandveiligheid, technische installaties, bouwkundige staat, boekhouding en vergunningen. Daarbij werden gebreken geconstateerd aan vluchtwegen, brandblussers, opslag brandbaar materiaal, kabels, afzuiging, ventilatie en zegels in de meterkast. 

De eigenaren moeten de gebreken herstellen; daarvoor vindt een nacontrole plaats. Is het dan nog niet goed, dan volgt een last onder dwangsom. De eigenaar krijgt dan een nieuwe termijn waarna een boete opgelegd wordt. Volgens de gemeente waren de overtredingen niet dermate ernstig dat onmiddellijk actie noodzakelijk is. 

Achterstallig 

In Woensel-Zuid werd bovendien een controle gehouden met een apparaat dat automatisch nummerborden herkent. Daarbij werden vijf voertuigen in beslag genomen omdat er sprake was van achterstallige belastingbetaling. De eigenaren krijgen tijd om alsnog te betalen, anders wordt hun voertuig verkocht. Bovendien betaalden betrapte wanbetalers ter plaatse 1689 euro. Eén persoon werd aangehouden; met hem is een regeling getroffen voor een 'grote vordering'. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven