Volledig scherm
Het BITE-team van de gemeente controleert onder andere op brandveiligheid © -

Controles bij panden in Gestel in Eindhoven

EINDHOVEN - Bouwkundige gebreken en illegale woningsplitsing waren donderdag de voornaamste overtredingen die in de wijk Bennekel (Gestel) werden aangetroffen. 

Eindhoven - Het Bestuurlijk Interventie Team gemeente Eindhoven (BITE) bezocht vijf panden in de Eindhovense wijk en in alle huizen werden de regels overtreden. De panden werden gericht bezocht op basis van informatie uit de omgeving en uit de gemeentelijke administratie. 

Vergunningen

Er werd door de gemeente gecontroleerd op brandveiligheid, bouwtechnische veiligheid en vergunningen. Ook werd er gekeken of de vergunningen op orde waren. Op een van de gecontroleerde adressen woonden twee mannen die daar niet ingeschreven stonden en bij een andere woning was sprake van woningsplitsing. De eengezinswoning was zonder vergunning omgebouwd tot twee appartementen. Omdat de aangetroffen situatie niet legaliseerbaar lijkt moet de eigenaar het laatste pand waarschijnlijk weer in de oude staat terugbrengen.

Ook bij twee andere panden waren meerdere mensen woonachtig zonder de benodigde vergunningen. Naar twee personen die wel op een van de adressen staan ingeschreven maar er niet wonen wordt nog onderzoek gedaan. 

Hercontrole

Het laatste pand betrof een hercontrole. Het pand was eerder zonder de juiste vergunningen gesplitst en de alsnog door de eigenaar aangevraagde vergunning is geweigerd. Met de bewoners van het pand is gesproken over de noodzaak om andere woonruimte te zoeken. 

Bij de controles waren medewerkers van de gemeente en de politie aanwezig. Ze maken deel uit van de pilot 'Veiligheid en leefbaarheid in Gestel'. In het stadsdeel wordt dit jaar extra ingezet op de thema's woonoverlast, verwarde en kwetsbare personen en jeugd en jongeren.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven