Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Coronahoester slaat toe in ziekenhuis Eindhoven: man (52) na anderhalve week aangehouden

EINDHOVEN - Een baliemedewerkster van een Eindhovens ziekenhuis is anderhalve week geleden opzettelijk in het gezicht gehoest door een bezoeker. De verdachte is dinsdag aangehouden. Het gaat om een 52-jarige man uit Eindhoven.

Kort voor de hoestpartij stelde de man dat hij besmet was met het coronavirus. Dat meldt de politie, die niet zegt om welk ziekenhuis het gaat. De politie ziet de actie als poging tot zware mishandeling. ,,De Eindhovenaar wordt ervan verdacht dat hij tegen het slachtoffer zou hebben gezegd dat hij besmet was met het coronavirus. Vervolgens zou hij haar opzettelijk in het gezicht hebben gehoest.”

Of de verdachte daadwerkelijk besmet is, onderzoekt de politie nog. De man moet zich donderdag verantwoorden bij de rechter-commissaris. 

Coronahoesten

Het ‘coronahoesten’ gebeurt de laatste tijd vaker, in veel van de gevallen in het gezicht van agenten. ,,Dit soort gedrag vinden wij ontoelaatbaar. We nemen zulke incidenten dan ook zeer serieus en daarom hanteren politie en Openbaar Ministerie een zogeheten zero-tolerance beleid”, vertelt de politie woensdag.

Het OM kan coronahoesters op versnelde wijze fors bestraffen. Dat is inmiddels al meerdere malen gebeurd. Verschillende daders zijn al veroordeeld. In Den Haag, Breda, Den Bosch en Roermond werden  tegen verdachten straffen van acht weken onvoorwaardelijk cel uitgedeeld. Ook werden in Breda en Utrecht nog ‘coronahoesters’ tot vier weken cel of werkstraffen veroordeeld.

Mocht een corona-hoester echt de ziekte met zich meedragen, kan dat uiteraard straf verzwarend werken. Nog erger wordt het als een verdachte daadwerkelijk iemand heeft besmet.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven