Volledig scherm
© Thinkstock

Crowdfunding voor doorstart van failliete sauna Prinsejagt in Eindhoven

EINDHOVEN - Sauna Prinsejagt in Eindhoven wil anderhalf jaar na het faillissement alsnog een doorstart maken. Op internet is afgelopen weekeinde een wervingsactie van aandeelhouders via crowdfunding gestart.

De initiatiefnemers, voormalig eigenaar Martijn Klerks en architect Huub Segeren, willen in het totaal 2,3 miljoen euro ophalen. Prinsejagt, tot het bankroet de enige publieke Eindhovense hetro-sauna, wil zich met een nieuwe formule Zen Spa Wellness onderscheiden van de concurrentie. "Naast sauna's en dompelbaden, worden onder meer ook meditatie en yoga aangeboden", zegt Klerks. De curator heeft na het faillissement nog enige tijd gezocht naar overnamekandidaten.

Dat liep op niets uit, omdat het pand eigendom van Klerks is.

Prinsejagt ging april vorig jaar kopje onder door een afnemend aantal gasten en hoge rentelasten, waardoor al jaren niet meer in het bedrijf was geïnvesteerd.

Uit het verslag van de curator blijkt dat de omzet van de sauna in Noord tussen 2012 en 2014 daalde van 1,2 tot 0,9 miljoen euro. Maar volgens Klerks zijn die bedragen te laag. "Dat lag rond de 1,3 miljoen", zegt hij.

Op de crowdfundingssite beloven Klerks en Segeren investeerders goede resultaten. 'De feitelijke omzet zal na verbouwing en uitbreiding veel hoger zijn dan de geraamde 1,35 miljoen euro. In het verouderde complex werd in 2010 reeds om een omzet van 1,6 miljoen euro gehaald.'

In samenwerking met indebuurt Eindhoven