Volledig scherm
Slogan van Toine Aarts © Vanda van der Kooi

Crypto-ondernemer Toine Aarts uit Eindhoven richt boerenpartij op

EINDHOVEN - Zelfverklaard serieondernemer en visionair Toine Aarts uit Eindhoven heeft een nieuwe politieke partij opgericht: De Boeren Partij (DBP). DBP wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

Aarts wil geen toelichting geven op de plannen die hij heeft met zijn partij. Begin dit jaar publiceerde het Eindhovens Dagblad een verhaal over zijn crypto-onderneming Florijncoin. Aarts weigert sindsdien te praten met deze krant.

Met het digitale muntje Florijncoin zei Aarts een alternatief voor de euro te willen bieden. Veel beloftes die hij vorig jaar deed over zijn digitale munt, zijn tot dusver niet bewaarheid.

Mede-oprichter van de partij is Jeroen Vullinghs. ,,We hebben heel veel positieve reacties gehad”, zegt hij. ,,Maar we zijn nog niet klaar om verder naar buiten te treden.” Vullinghs was eerder woordvoerder van de Eindhovense partij Forum040. Aarts stond op de lijst van die partij. Met de leus ‘Relax, kies Toine en betaal minder Tax!’, bestormde hij zonder succes de Eindhovense politiek.

Partijlied

Nu is er dus DBP. Een partij die opkomt voor de boeren. ‘De boeren moeten gesteund worden door de burgers en de politiek’, staat op de website te lezen. Aarts zelf heeft overigens geen ervaring als boer. Hij is vooral actief als makelaar, al staat op zijn adres nog een hele trits (vervallen) handelsnamen.

Den Haag is nu het doel van DBP. ‘DBP gaat meedoen aan de 2e kamer verkiezingen in 2021 of zoveel eerder als deze gehouden worden’, staat op de website.

Om bekendheid voor de partij te genereren heeft het duo Johan Vlemmix gestrikt. Samen maakten ze het partijlied: De Boerenpartij. Een lied op de melodie van ‘De Tegenpartij’, een nummer van Jacobse en Van Es, twee typetjes gespeeld door cabaretduo Van Kooten en De Bie.

,,Ze hebben mij benaderd om reclame te maken. Ik heb ook wel wat met boeren”, stelt Vlemmix, die zegt dat hij in het verleden wel eens samenwerkte met boeren. Over inhoudelijke partijpunten gaat Vlemmix niet, zegt hij.

DBP staat overigens geheel los van de BoerBurgerBeweging. Oprichtster Caroline van der Plas uit Deventer laat op Twitter weten dat ze niets te maken heeft met de nieuwbakken Eindhovense partij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven