Volledig scherm
Daan Kluijtmans zamelt flessen in voor de zieke moeder van zijn buurmeisje. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Daan (5) uit Eindhoven heeft het geld voor badkamer buurvrouw binnen

VideoEINDHOVEN - Wat een beetje aandacht voor een bijzondere actie al niet kan doen. Afgelopen zaterdag vertelde de 5-jarige Daan Kluijtmans in deze krant over zijn actie om geld op te halen voor de verbouwing van de badkamer van de zieke moeder van zijn buurmeisje. Een paar dagen later heeft hij de benodigde 5.000 euro al binnen. 

Daan begon zijn actie enige tijd geleden door het inzamelen van statiegeldflessen. De verbouwing van de badkamer van de buren viel veel duurder uit en het gezin kon dat niet betalen. Al drie weken kwam het gezin daarom bij de ouders van Daan douchen. En dat terwijl de moeder van zijn buurmeisje ziek is en een eigen vernieuwde badkamer gewone pure noodzaak was. 

Lege flessen

Dat kon de kleuter niet langer aanzien. Hij besloot zijn vriendinnetje en haar ouders te helpen. Met achter zijn skelter een aanhanger trok Daan de buurt in om flessen op te halen. Hij deelde flyers uit en op zijn school, basisschool Reigerlaan, heeft hij over zijn actie verteld.

De benodigde 5.000 euro bleek echter wel een erg ambitieus doel. Na enige tijd stond de teller op 80 euro. Nadat Daan zijn verhaal in deze krant deed, is het echter hard gegaan. De ouders van Daan zijn compleet overdonderd door alle reacties en donaties. 'Dat er zoveel liefdevolle mensen zijn die hun bijdrage willen leveren', vertellen ze op Facebook. 'Een stukadoor en loodgieter maar ook een leverancier van sanitair hebben hun diensten gratis aangeboden.' Ook werd er volgens de ouders massaal gedoneerd zodat de 5.000 euro al bereikt is. 

Daan en zijn ouders zijn maandag bij de buren op bezoek gegaan om het goede nieuws te vertellen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven