Volledig scherm
Daniel Schwaab. © Joep Leenen/Pro Shots

Daniel Schwaab: Gediplomeerd en diplomatiek

Daniel Schwaab heeft afgelopen maand zijn plek gevonden bij PSV. De Duitser studeerde in de zomer af als econoom, terwijl hij al jarenlang een vaste waarde is in het betaald voetbal. 

"Het duurde iets langer dan gepland", zo verontschuldigt hij zich bijna. "Maar ja, ik was een beetje druk met voetbal hè?"

Schwaab merkt dat in Eindhoven sprake is van positieve druk. Voorheen had hij bij VfB Stuttgart te maken met negatieve druk. "We vochten daar tegen degradatie. Hier is een overwinning in elke wedstrijd de maatstaf."

Utrecht
Of Schwaab zaterdag tegen FC Utrecht start? "Ik ben fit, maar het is altijd de coach die bepaalt." Wat betreft de opstelling van PSV is het koffiedik kijken. Met de weer fitte Héctor Moreno en Nicolas Isimat-Mirin kan trainer Phillip Cocu teruggrijpen op een vertrouwd recept. Andersom geldt dat PSV vorige week tegen Feyenoord met de overtuigende Schwaab en ook Isimat goede zaken deed.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven