Gemeente Eindhoven laat dezer dagen proefstroken leggen met de nieuwe steentjes voor de binnenstad. De oude proefstroken op de Demer en de Markt/Hermanus Boexstraat worden vervangen. Stratenmaker Alan Janssen aan het werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeente Eindhoven laat dezer dagen proefstroken leggen met de nieuwe steentjes voor de binnenstad. De oude proefstroken op de Demer en de Markt/Hermanus Boexstraat worden vervangen. Stratenmaker Alan Janssen aan het werk. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

Dé Eindhovense Steen voor de binnenstad moet nog gekozen worden

UPDATEEINDHOVEN - Dé Eindhovense Steen bestaat (nog) niet. Die moet nog gekozen worden. Dat blijkt uit een bezoekje aan de stratenmaker op de Demer, in de Eindhovense binnenstad. 

Daar legt Alan Janssen van het gelijknamige stratenmakersbedrijf zes proefstroken in opdracht van hoofdaannemer Heijmans. In iedere strook komt een andere, grijs getinte tegel/steen met kiezeltjes erin. Van muisgrijs tot donkergrijs of bijna beige, met meer of minder kleurtjes erdoor verweven, vierkant of langwerpig, in recht of diagonaal verband. UPDATE: Inmiddels liggen ze er alle zes, op de Demer. Die vervangen de muisgrijze stenen die afgelopen jaar getest zijn. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven