De klokken van het Eindhovense Klokgebouw liepen na reparatie weer gelijk met de atoomtijd. Het valt veel voorbijgangers en omwonenden op zodra dat niet het geval is, zoals afgelopen dinsdag.
Volledig scherm
PREMIUM
De klokken van het Eindhovense Klokgebouw liepen na reparatie weer gelijk met de atoomtijd. Het valt veel voorbijgangers en omwonenden op zodra dat niet het geval is, zoals afgelopen dinsdag. © DCI Media

De tijd stond even stil op het Klokgebouw; monteur Eijsbouts aan de slag met twee van de drie klokken

EINDHOVEN -Niets zo vervelend als een klok die niet de juiste tijd aangeeft. Dus als de klokken van het iconische Klokgebouw in Eindhoven achterlopen, wordt dat opgemerkt. En daarom moest er dinsdag een monteur aan te pas komen om twee van de drie klokken te repareren.

 1. Eindhoven krijgt 75 miljoen euro voor bereikbaarheid woningbouwproject Fellenoord
  PREMIUM
  update

  Eindhoven krijgt 75 miljoen euro voor bereikbaar­heid woningbouw­pro­ject Fellenoord

  EINDHOVEN - Eindhoven heeft een flinke slag geslagen bij de verdeling van geld uit Den Haag voor bereikbaarheid van grote woningbouwprojecten. De gemeente krijgt 75 miljoen euro voor het stationsgebied waar de komende decennia in totaal 9000 nieuwe huizen worden gebouwd. De regio rekent bovendien op 46 miljoen euro bijdrage voor de aanleg van elf snelfietspaden en zes ‘mobiliteitshubs’ aan de rand van Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven