Volledig scherm
© Thinkstock

Diefstal telefoon brengt verkrachting van vrouw uit Eindhoven aan het licht

DEN BOSCH - Na de diefstal van een telefoon, kwam de verkrachting van een Eindhovense vrouw aan het licht. De verdachte ontkent.

Zo'n tien seconden was Ussumane E. (27) met zijn vingers binnengedrongen bij de Eindhovense vrouw met wie hij in juni dit jaar een stuk was meegefietst. Om half vijf in de ochtend ging hij ook tegen haar zin mee haar huis in. In het halletje vergreep hij zich aan de vrouw. ‘Sorry, sorry', zei hij daarbij. Waarna hij snel verdween en haar telefoon meenam.

Geen twijfel

De man ontkent alles, maar officier van justitie Janine Kramer kende woensdag bij de rechtbank in Den Bosch geen twijfel. Ze eiste 42 maanden cel. ,,Iedere seconde is er een te veel als iemand tegen jouw zin bij jou binnendringt.”

De verkrachting kwam aan het licht nadat de politie bij E. langs ging omdat hij de gestolen telefoon van een collega-kippenvanger in huis had. De politie trof meerdere mobieltjes bij E. aan, waaronder het exemplaar van de verkrachte vrouw. Toen de politie contact met haar opnam vanwege de telefoon, kwam het verhaal van de verkrachting naar boven. De vrouw had daarvan geen aangifte gedaan.

Vrijspraak

Advocaat Catharina Skanderova vroeg vrijspraak. Ze vond het vreemd dat de vrouw haar belager niet had herkend op een van de foto's die de politie haar had laten zien.

De rechtszaak mondde regelmatig uit in spraakverwarring. De tolk had het moeilijk met het typische Portugees van de man uit Guinee-Bissau en de verdachte antwoordde zelden rechtstreeks op vragen van de rechtbank. Hij sprak zichzelf regelmatig tegen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven