Volledig scherm
PREMIUM
Het enige veldje op eigen terrein waar medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming met honden kunnen spelen en oefenen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Dieren krijgen weer de ruimte in nieuw asiel Eindhoven

EINDHOVEN - Aan de achterkant van dierenopvang De Doornakker wordt meteen duidelijk waarom een verhuizing nodig is: pal achter het hek staan rijtjeshuizen van de nieuwe Eindhovense woonwijk Berckelbosch.

,,Zodra die nieuwe wijk werd gepland, wist de gemeente dat wij hier weg zouden moeten. We zijn blij dat er nu ook echt nieuwbouw komt", zegt Karin van Leeuwen, manager bij de Dierenbescherming regio Zuid. Haar ambulancedienst verwerkt jaarlijks circa 14.000 meldingen uit de regio Eindhoven van loslopende, zieke of verwonde dieren. De Doornakker vangt een deel op en zoekt indien nodig een nieuw baasje. Daarbij gaat het per jaar onder meer om 500 tot 600 honden en 1100 katten en kittens. 

  1. Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg
    VIDEO

    Solar Team Eindhoven als koploper over de finish in Adelaide, niets staat winst nog in de weg

    ADELAIDE/EINDHOVEN - Solar Team Eindhoven is vrijdag over de finish gekomen van de World Solar Challenge, een wedstrijd voor auto’s die op zonne-energie rijden. De wagen passeerde als derde de eindstreep in Adelaide, en moet nu wachten op de officiële uitslag. Op zaterdag worden de wagens gekeurd door een jury, op zondag wordt de eindstand van de race bekendgemaakt. De Brabanders zelf hebben er alle vertrouwen in.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven