Het 'verhuisteam' dat via Stichting Present Ronald (zittend in het midden) hielp verhuizen. Vlnr staand:  Roy de Jonge, Merlijn Muijres, Bart Mooren, Jeroen Verhagen en Cas Helwig.
Volledig scherm
PREMIUM
Het 'verhuisteam' dat via Stichting Present Ronald (zittend in het midden) hielp verhuizen. Vlnr staand: Roy de Jonge, Merlijn Muijres, Bart Mooren, Jeroen Verhagen en Cas Helwig. © Stichting Present/Bizzomate

Door hulp van vrijwilligers kon Ronald uit Eindhoven verhuizen, dankzij hen maakt hij een nieuwe start

Komt voor ElkaarEINDHOVEN - Ronald (46) voelt zich een ander mens na zijn verhuizing, nu een week geleden. De rommel is weg en hij kan weer vooruit. Dat dankt hij aan de inzet van stichting Present, die met vrijwilligers en bedrijven Eindhovenaren helpt ‘die dat hard nodig hebben’. ,,Het is een win-win situatie”.

  1. Publiek kan meeschilderen aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Publiek kan meeschilde­ren aan ‘de Nachtwacht voor iedereen’

    Meeschilderen aan de Nachtwacht op ware grootte? Vanaf woensdag 2 februari kan dat in Eindhoven. De tv-serie Het Geheim van de Meester van AVROTROS wil Nederlanders laten ervaren hoe het is om de Nachtwacht te schilderen. De helft van het schilderij, verdeeld over drie doeken, wordt in Eindhoven gemaakt, de andere helft in Leiden. Voorbijgangers kunnen aan de slag met verf en kwast. Uiteindelijk worden de zes delen samengevoegd tot ‘de Nachtwacht door iedereen’. In de serie probeert een team van vier experts te ontrafelen hoe de meester, Rembrandt, zelf te werk ging met een reconstructie van De Nachtwacht op ware grootte. Wethouder Monique List opent de ‘exposurebox’ met de drie doeken die door het publiek beschilderd mogen worden op woensdag om 13 uur op het 18 Septemberplein.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven