Volledig scherm
© Thinkstock

Drie massagesalons in Eindhoven dicht wegens 'happy endings'

De gemeente Eindhoven sluit drie massagesalons in die stad. Gebleken is dat er aan seksuele dienstverlening wordt gedaan. Het gaat om salons aan de Langdonkenstraat, Wouwermanstraat en 't Hofke. 

De gemeente controleerde in totaal vijf salons. De gemeente had signalen gekregen dat de salons ook voor prostitutie werden gebruikt. 

Sporen
Er zijn internetrecensies onderzocht op aanwijzingen dat er seks werd aangeboden en er is in de salons door het NFI gecontroleerd op spermasporen. Uit de resultaten van de uitgevoerde controles tot nu toe is gebleken dat er bij drie salons sprake was van seksuele dienstverlening, waarvoor geen vergunning is verleend. De salons moeten daarom dicht.

De controles werden uitgevoerd onder regie van de gemeente, ondersteund door brandweer, politie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Bij de overige twee salons loopt het onderzoek nog. Als de uitbaters van de massagesalons kunnen aantonen dat ze een andere bedrijfsvoering in het pand gaan uitoefenen, mag het pand eventueel na een periode van drie maanden weer open.

Illegale prostitutie
De controle van de salons maakt onderdeel uit van de aanpak tegen illegale prostitutie. De gemeente treedt op tegen illegale prostitutie omdat werknemers in deze branche kwetsbaar zijn voor mensenhandel. Daarnaast is deze branche gevoelig voor belastingontduiking en het niet naleven van arbeidswetgeving. Ook vormen zij oneerlijke concurrentie voor seksbedrijven die wel een vergunning hebben. Die moeten aan strenge voorwaarden voldoen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven