Er komt een oriëntatiejaar voor de economie-opleidingen bij Fontys Eindhoven. Op de foto hogeschooldirecteur Ronald Philipsen en projectleider Jennifer van Deursen.
Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een oriëntatiejaar voor de economie-opleidingen bij Fontys Eindhoven. Op de foto hogeschooldirecteur Ronald Philipsen en projectleider Jennifer van Deursen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Een auto van de zaak? Dan kiest de student voor een opleiding economie

EINDHOVEN - Valt de keuze op een hbo-studie economie, maar weet de eerstejaarsstudent nog niet precies welke? Daarvoor start Fontys een oriëntatiejaar. De keuze valt dan ná dat jaar. Voordeel: de punten tellen gewoon mee voor de rest van de studie. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 2. Brabantse wegen voorlopig nog zonder LED-lampen door ophef over aanbesteding
  PREMIUM

  Brabantse wegen voorlopig nog zonder LED-lam­pen door ophef over aanbeste­ding

  DEN BOSCH - Nadat een ingehuurde adviseur onder vuur kwam liggen wegens vermoedens over belangenverstrengeling, heeft de provincie Noord-Brabant de aanschaf van 6500 energiezuinige straatlampen op de valreep afgeblazen. De provincie twijfelt niet aan de integriteit van de zelfstandig adviseur maar bij een nieuwe aanbesteding zal hij niet langer direct betrokken zijn. Wanneer de nieuwe wegverlichting er komt, is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

 1. Zwitsers naar de stembus om boerkaverbod
  Play

  Zwitsers naar de stembus om boerkaver­bod

 2. Mikos Gouka: 'Slot zou gek zijn als hij afscheid neemt van Toornstra'
  Play

  Mikos Gouka: 'Slot zou gek zijn als hij afscheid neemt van Toornstra'