Marc del Pozo Puig ontwierp 'slimme' inkt die geprinte voorwerpen door belichting kan laten bewegen en van vorm veranderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc del Pozo Puig ontwierp 'slimme' inkt die geprinte voorwerpen door belichting kan laten bewegen en van vorm veranderen. © Juan Vrijdag / DCI Media

Een kunstoog dat reageert op licht? Met de ‘toverinkt’ van onderzoeker Marc del Pozo Puig moet het kunnen

EINDHOVEN - Het zou een ‘mindfuck’ van Victor Mids kunnen zijn. Je blaast over een geprinte bloem die daardoor plots van kleur verandert of de blaadjes ontvouwt. Het is geen illusie maar wetenschap. De slimme inkt die TU/e onderzoeker Marc del Pozo Puig ontwikkelde, brengt 3D prints tot 'leven’ en biedt ongekende mogelijkheden.

 1. Bij PSV ligt de lat laag als de verkoop van Gakpo dé hoofdreden is voor alle wisselvalligheid
  PREMIUM
  ANALYSE

  Bij PSV ligt de lat laag als de verkoop van Gakpo dé hoofdreden is voor alle wisselval­lig­heid

  Bij PSV was er na vrijdagmiddag wat opschudding omdat Ruud van Nistelrooij uitspraken deed over de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke in de afgelopen winter. Hij stelde dat de Eindhovense club niet de beste spelers tijdens de rit kan transfereren, in een seizoen waarin hét moet gebeuren. De beleidsbepalers bij PSV hebben daartoe in de winter besloten om de financiële positie van de club een flinke impuls te geven.
  Eindhoven
 2. Van Nistelrooij roept op tot realiteit bij PSV: ‘In het jaar dat hét moet gebeuren, verkoop je niet je beste spelers’
  PREMIUM

  Van Nistel­rooij roept op tot realiteit bij PSV: ‘In het jaar dat hét moet gebeuren, verkoop je niet je beste spelers’

  Trainer Ruud van Nistelrooij gaf vrijdag in aanloop naar de herstart van de eredivisie desgevraagd zijn oordeel over de stand van zaken bij PSV, dat derde staat en op dit moment kansloos lijkt voor de titel. Hij vindt dat PSV het maximale eruit heeft gehaald en tegelijkertijd herhaalde hij dat de ambitie blijft om altijd voor het hoogste te gaan. ,,Als je de verkopen die gedaan moesten worden in dit seizoen niet meeneemt, leef je niet in de realiteit”, vond de trainer.
  Eindhoven

In samenwerking met indebuurt Eindhoven