Volledig scherm
Een medewerker van stadstoezicht is mishandeld toen hij een bekeuring uitschreef. © FOTOOPDRACHT/ETIENNE BUSINK

Eigenaar geparkeerde auto is het niet eens met boete, grijpt controleur bij keel

EINDHOVEN - Een medewerker van stadstoezicht is zaterdag mishandeld in Eindhoven door een 45-jarige man rond 18.20 uur. De man, ook een Eindhovenaar, had nét een bekeuring gekregen voor zijn geparkeerde auto waarvan de tijd was verlopen. Maar daar was hij het niet mee eens.

Het slachtoffer van stadstoezicht was bezig met een verkeerscontrole bij winkelcentrum Woensel. Hij wilde net een bekeuring uitschrijven voor een geparkeerde auto waarvan de parkeertijd was verlopen, toen de eigenaar hem aansprak. Hij was het er niet mee eens en greep de controleur bij zijn keel. 

Hij heeft de man van stadstoezicht geduwd en uitgescholden en daarna is de  Eindhovenaar ervandoor gegaan. Opvallend is dat hij zichzelf later die dag heeft gemeld op het politiebureau aan de Mathildelaan. Hij is daar aangehouden. 

De politie laat weten agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak onacceptabel te vinden. ,,Zij moeten zonder gehinderd te worden hun werk kunnen doen." 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven