Volledig scherm
Het Eindhovense stadhuis © ED

Eindhoven heeft een coalitieakkoord na zes weken onderhandelen

EINDHOVEN - De Eindhovense fracties VVD, GroenLinks, PvdA en CDA hebben een coalitieakkoord gesloten voor de komende vier jaar. Dat laat de gemeente Eindhoven weten. 

De afgelopen zes weken hebben vertegenwoordigers van de vier partijen de onderhandelingen gevoerd onder leiding van formateurs Roel van Gurp en Onno Hoes. Orde scheppen in de financiën van de gemeente was het belangrijkste thema. De partijen bespraken met elkaar de koers en maatregelen die nodig zijn om de stad en de gemeentelijke financiën de komende jaren op het juiste spoor te houden.

Volgens de regels van GroenLinks en PvdA wordt het akkoord dit  weekend nog voorgelegd aan hun lokale afdelingen. Als deze instemmen zal het coalitieakkoord op donderdag 24 mei gepresenteerd worden tijdens een openbare bijeenkomst in het Stadhuis. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 29 mei wordt het akkoord dan besproken en staat de installatie van de nieuwe wethouders op de agenda.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stigmama: naar de kapper

    Stigmama: naar de kapper

    In de 'grotemensenwereld' is een aantal zaken behoorlijk vanzelfsprekend. En een daarvan is het onderhoud van je eigen lijf en uiterlijk. Zo poetst de gemiddelde mens zijn of haar tanden minimaal 2 keer per dag. Voor het meer specialistische onderhoud van je gebit ga je minimaal jaarlijks naar de tandarts of naar de mondhygiënist. Daarnaast was en kam je je haar, je doet er misschien zelfs een beetje gel in en je zorgt ervoor dat je kleding netjes en verzorgd is. De een doet er iets meer aan dan de ander en er zijn zelfs mensen die er in doorslaan omdat ze geobsedeerd zijn door hun uiterlijk, maar de meeste mensen houden het bij 'gewoon verzorgen'.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven