Razzia in 1941 in de Amsterdamse Jodenbuurt waar 400 jongemannen werden weggevoerd naar concentratiekamp Mauthausen. Niemand overleefde dit kamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Razzia in 1941 in de Amsterdamse Jodenbuurt waar 400 jongemannen werden weggevoerd naar concentratiekamp Mauthausen. Niemand overleefde dit kamp. © GPD

Eindhoven heeft niet geprofiteerd van verkoop Joodse woningen in oorlog, blijkt uit beknopt onderzoek

EINDHOVEN - Woningen van Joodse families zijn in de Tweede Wereldoorlog niet door de gemeente Eindhoven geroofd en verhandeld. Daar zijn geen aanwijzingen voor, blijkt uit ‘beknopt’ onderzoek. Dus is compensatie ook niet aan de orde. 

  1. Bij Jeroens Coffeelab sneuvelden 32 ramen tijdens de rellen in Eindhoven: ‘Je blijft met je poten van het station af’
    PREMIUM

    Bij Jeroens Coffeelab sneuvelden 32 ramen tijdens de rellen in Eindhoven: ‘Je blijft met je poten van het station af’

    EINDHOVEN - Zondagmiddag 24 januari 2021 sloeg de vlam in de pan in Eindhoven. Demonstranten en raddraaiers verzamelden zich in het centrum en een paar uur later lag de binnenstad in puin. Met name rond het station woedde een ware veldslag. Restauratieuitbater Jeroen Veldkamp en stationsmanager Roberto Kolsters kijken een jaar later terug op de geweldsexplosie.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven