Volledig scherm
Patrick is zwaar toegetakeld na het PSV kampioensfeest. © Patrick Pauw

Eindhovenaar (21) mishandeld na kampioensfeest PSV: 'Ik ben een paar minuten helemaal kwijt'

EINDHOVEN - De 21-jarige Patrick uit Eindhoven is na de huldiging van PSV mishandeld op de Mathildelaan. Hij heeft woensdag aangifte gedaan bij de politie van openlijke geweldpleging en zware mishandeling.

Patrick had maandag in de binnenstad van Eindhoven samen met een vriend het kampioenschap van PSV gevierd. Rond 01.00 uur keerden ze huiswaarts, toen ze het op de Mathildelaan aan de stok kregen met een drietal jongens. Patrick: "Wat er precies is gebeurd heb ik van mijn vriend gehoord. Ik ben een aantal minuten helemaal kwijt. Het laatste dat ik me kan herinneren is dat mijn vriend zijn fiets had gepakt en dat we over straat liepen, in een ontzettend goed humeur. Het volgende dat ik me kan herinneren is dat ik aan een agent een doekje vroeg tegen het bloeden."

Volgens Patrick gooide een van de drie jongens iets in hun richting, waarna Patrick terugriep: "Waarom doen jullie zo? Zijn jullie niet blij dat PSV kampioen is geworden?" Een van de jongens reageerde met de opmerking "houd je bek, of wil je een klap?" Patrick herhaalde daarna zijn vraag, waarna een van de jongens op Patrick afliep en hem een harde klap gaf. Daarna rende het drietal weg. 

Patrick lag enkele minuten bewusteloos op de grond terwijl zijn vriend 112 belde. In het ziekenhuis bleek dat Patrick een hersenschudding, een gebroken neus en een dik ooglid op had gelopen. Later werd ook een opgerekte enkelband vastgesteld. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan. Patrick: "Ik hoop dat er getuigen zijn en dat ze zich melden bij de politie. Zoiets als dit meemaken wens je niemand toe."

Volledig scherm
Patrick is zwaar toegetakeld na het PSV kampioensfeest. © Patrick Pauw
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven