Onderzoek na het doodschieten van Fouad Rashidi in 2018 in zijn auto in de Sionstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoek na het doodschieten van Fouad Rashidi in 2018 in zijn auto in de Sionstraat. © Bert Jansen

Eindhovenaar die 15 jaar kreeg voor doodschieten van Fouad Rashidi wil zijn verhaal nogmaals kwijt in hoger beroep

DEN BOSCH -  Seyed K., de Eindhovense Iraniër die vijftien jaar cel kreeg voor het doodschieten van Fouad Rashidi in 2018, wil in hoger beroep eerst opnieuw zijn verhaal doen tegen de politie. Hij zegt volstrekt onschuldig te zijn. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven