Volledig scherm
© SK-Media

Eindhovenaar opgepakt voor inbraak bij advocatenkantoor in Cuijk

EINDHOVEN - Bij een advocatenkantoor aan de Beerseweg in Cuijk hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen ingebroken. De inbrekers, een man van 28 zonder vast woonadres, en een jongen van 17 uit Eindhoven zijn opgepakt. 

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van de inbraak, zo meldt een politiewoordvoerder. Nadat agenten in de straat arriveerden waren de inbrekers gevlogen. Met speurhonden en een politiehelikopter is vervolgens gezocht naar de daders. De oudste vond de politie op een grasveldje. De 17-jarige werd vanuit de helikopter liggend op een dak in de buurt gezien. 

Bij het kantoor is een ruit vernield en er is een jerrycan gevonden. Wat er is buitgemaakt en hoe groot de schade is, is nog onduidelijk. 

Geschrokken

Het personeel van advocatenkantoor Vaessen is hevig geschrokken van de inbraak op de vroege zaterdagochtend. ,,Je praat toch over een poging tot brandstichting’’, zegt een van de vier advocaten die er werken, doelend op de aangetroffen jerrycan. ,,Dat is niet zomaar iets natuurlijk. Gelukkig is er niks in brand gevlogen.’’

Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de twee opgepakte mannen ontevreden cliënten zijn van het Cuijkse advocatenkantoor. Er is bij de poging tot brandstichting niks buitgemaakt. De schade lijkt mee te vallen, met een vernielde ruit.

De politie werd gealarmeerd door een wakkere buurtgenoot. 

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG

In samenwerking met indebuurt Eindhoven