De verdachte uit Eindhoven had 165.000 euro en een groot aantal vuurwapens ondergebracht in het huis van zijn moeder (foto ter illustratie).
Volledig scherm
PREMIUM
De verdachte uit Eindhoven had 165.000 euro en een groot aantal vuurwapens ondergebracht in het huis van zijn moeder (foto ter illustratie). © Getty Images/iStockphoto

Eindhovenaar stalt wapenarsenaal en geld van geliquideerde Dennis Struijk in huis moeder

DEN BOSCH - Een Eindhovenaar die een wapenarsenaal, geld en drugs bewaarde ‘voor anderen’ moet van het Openbaar Ministerie 54 maanden de cel in. De rechtbank spreekt zijn moeder vrij van medeplichtigheid.

Jos H. (34) en zijn 54-jarige moeder zaten maandag naast elkaar, als verdachten bij de rechtbank in Den Bosch. Bij zijn moeder had H. 165.000 euro en een groot aantal vuurwapens ondergebracht, in zijn oude jongenskamer. ,,Hij heeft misbruik gemaakt van mijn vertrouwen", vertelde moeder. De rechtbank geloofde dat moeder niks wist van de wapens en het geld en sprak haar maandagmiddag meteen vrij.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven