Door een opeenstapeling van voorwaardelijke straffen had diefstal van een flesje deodorant zomaar anderhalf jaar cel kunnen opleveren voor een Eindhovense vrouw.
Volledig scherm
Door een opeenstapeling van voorwaardelijke straffen had diefstal van een flesje deodorant zomaar anderhalf jaar cel kunnen opleveren voor een Eindhovense vrouw. © Thinkstock

Eindhovense veelpleegster kan het zelf niet aan

DEN BOSCH - Diefstal van wat deodorant had de Eindhovense Stephanie F. opeens zomaar anderhalf jaar cel kunnen kosten. Dat stond allemaal nog open. Het Openbaar Ministerie wil het anders oplossen: plaatsing in het veelplegerstraject. Dat duurt twee jaar, maar geeft meer hoop voor de toekomst.

  1. GGD-directeur Ellis Jeurissen: ‘Supermarkten laten het heel erg afweten in strijd tegen corona’
    PREMIUM

    GGD-directeur Ellis Jeurissen: ‘Supermark­ten laten het heel erg afweten in strijd tegen corona’

    EINDHOVEN - Ze overwoog even om wasknijpers op de neus van haar medewerkers te zetten en ze door een rietje te laten ademen. Zelfs binnen haar eigen GGD zag directeur Ellis Jeurissen (56) hoe enkele medewerkers onderling te weinig afstand hielden. Door dat rietje zouden ze ervaren wat coronapatiënten doormaken. En wat Jeurissen zelf doorstond. Twee weken lang kwam ze niet veel verder dan de slaapkamer en de drempel van de tuindeur, geveld door het virus.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven