Volledig scherm
Staf Depla. © Kees Martens

Eindhovense wethouder niet blij met
buitenlandplan Archipel

EINDHOVEN - Zorgcentra in de regio kampen met een tekort aan verzorgenden en (mbo-plus) verpleegkundigen. Zorginstelling Archipel wil die nu in het buitenland gaan zoeken. ,,Dit geluid stemt me niet blij", zegt de Eindhovense wethouder Staf Depla (PvdA, werk en bijstand). 

Hij ziet liever dat zorginstellingen meer werk maken van het bijscholen van hun eigen werknemers. ,,Ik weet dat de zorginstellingen jarenlang energie hebben moeten steken in het opvangen van bezuinigingen. Maar het wordt nu wel echt tijd, met een volop draaiende economie die arbeidsschaarste aanwakkert, dat ze echt zaak gaan maken met die bijscholing, zodat meer Eindhovenaren aan het werk kunnen in de zorg. Wij doen daar van onze kant als gemeente ook alles aan."

Als voorbeeld noemt Depla het project WelSlagen, gericht op werkzoekenden 'met een afstand tot de arbeidsmarkt'. ,,Zij worden via WelSlagen toegeleid naar een leerbaan in zorg en welzijn. Op 24 augustus staat de uitreiking van de startbewijzen voor een tiental deelnemers gepland."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven