Volledig scherm
© ANP XTRA

Eis: tien maanden cel voor Eindhovenaar die erotische foto's van jonge meisjes aftroggelde

DEN BOSCH - Een Eindhovenaar die erotische foto's aftroggelde van jonge meisjes, moet tien maanden celstraf krijgen. Vindt de officier van justitie.

Eigenlijk een hartstikke aardige jongen, Peter van de M. (33) uit Eindhoven. Geen crimineel waar je bang van moet zijn, schetste officier van justitie Janine Kramer. Toch zat Van de M. vrijdag als verdachte in de rechtbank in Den Bosch, wegens het bezit van kinderporno en erotische chats met jonge meisjes.

Naaktfoto's

In de chats deed Van de M. zich voor als een leeftijdgenoot van de meisjes en vroeg hij of ze hem naaktfoto's wilden sturen. Veel meisjes deden dat, met soms emotionerende gevolgen, zoals bleek uit de verklaring van een moeder die in de rechtszaal werd voorgelezen. Haar dochter van acht had een 'verschrikkelijke foto' naar Van de M. gestuurd, waarna de politie ineens aan de deur stond om het gezin hierover in te lichten. ,,De angst en verdriet in de ogen van ons lieve, vrolijke, zachtaardige meisje, gingen door merg en been."

Quote

De angst en verdriet in de ogen van ons lieve, zachtaardi­ge, vrolijke meisje, gingen door merg en been.

Moeder van een slachtoffer

Van de M. kreeg kippenvel van de verklaring, zei hij. Hij gaf zijn fouten toe, had zich in 2015 zelf bij de politie gemeld en was ambulante hulp gaan zoeken voor zijn pedofiele neigingen. Alleen had die hulp tot nu toe niet echt geholpen.

Voordat Van de M. in april dit jaar werd gearresteerd, had hij al twee keer eerder kort vastgezeten. Twee keer kwam hij vrij op voorwaarde dat hij niet opnieuw de fout in zou gaan, twee keer liep dat mis.

Verplicht

Officier van justitie Kramer vond dat Van de M. genoeg kansen heeft gehad om in vrijheid aan zijn probleem te werken. Ze eiste tien maanden cel met aftrek van de zes maanden die hij nu al vastzit. Daarnaast moet Van de M. zich wat de officier betreft verplicht klinisch laten behandelen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven