Volledig scherm
© Thinkstock

Emmaus in Eindhoven failliet

EINDHOVEN - Kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven is failliet. De winkel aan de Genneperweg was woensdag nog wel gewoon open. Ook komende zaterdag zal dit volgens curator Raoul van den Berg Jeths hoogstwaarschijnlijk het geval zijn.  Over de oorzaak van het faillissement kon hij woensdag nog niet veel zeggen. ,,Het is nog vers en ik heb me er nog niet in kunnen verdiepen.” 

Emmaus heeft in Eindhoven ook een woongemeenschap bij de kringloopwinkel. Met plaatsen voor mensen die tegen kost en inwoning meewerken in de winkel. Wat er nu met deze mensen gaat gebeuren is volgens de curator nog onduidelijk. Ze worden in ieder geval niet per direct op straat gezet, benadrukt hij. ,,We kijken eerst of we voor deze mensen een oplossing kunnen vinden.”

Concurrentie 

Emmaus Eindhoven is onderdeel van een landelijke stichting met kringloopwinkels en woongemeenschappen in 16 gemeenten. De Eindhovense stichting is een van de oudste kringloopwinkels van de regio. Er zijn al langer problemen, mede veroorzaakt door de grote concurrentie van andere kringloopwinkels. Ook werden de reserves grotendeels uitgegeven aan een verbouwing die veel duurder uitviel. Geld aan goede doelen werd er al een paar jaar niet meer gegeven. In mei van dit jaar reorganiseerde Emmaus in Eindhoven nog in een poging het tij te keren maar dat is dus tevergeefs geweest. 

Curator Van den Berg Jeths verwacht binnen twee weken duidelijkheid te hebben over de afhandeling van het faillissement. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven